nieuws

Provisie voor het goede doel via Donaid.nl

Archief

Na verschijning van een artikel in de vandaag verschenen Consumentengids is het aantal bezoekers op de website van Donaid.nl flink toegenomen, “maar of zich dat ook vertaalt in een toename van het aantal klanten, zal de toekomst uitwijzen”, zegt Frank van Wijngaarden, de bedenker van het concept van Donaid. “Onze missie is om de door ons te ontvangen provisies structureel te herverdelen.” 

Dat concept is twee jaar geleden ontstaan en komt er in het kort op neer dat 40% van de ontvangen provisie wordt uitgekeerd aan de verzekerde, 40% gaat naar een van de aangesloten goede doelen en de resterende 20% is voor Donaid.  Van Wijngaarden heeft een SER-inschrijving onder de naam To Concept. Op de website www.donaid.nl staat dat het kantoor zaken doet met negentig verzekeraars. De goede doelen waarmee wordt samengewerkt zijn het Aids Fonds, het Astma Fonds, de Brandwonden Stichting en SOS-Kinderdorpen. De verzekeringsadministratie wordt deels uitgevoerd door de Van Kampen Groep uit Hoorn. 
“Ons concept moet zich nog bewijzen”, aldus Van Wijngaarden, die bij geen enkele beroepsvereniging is aangesloten. “Uit ervaring weten wij dat de belangen van een beroepsvereniging tegenstrijdig zijn met de individuele belangen van particulieren/bedrijven.”
 

Reageer op dit artikel