nieuws

Proteq voert euro nu al in

Archief

Ruim een jaar voordat de euro het enige wettige betaalmiddel wordt in de Europese Unie heeft Proteq besloten haar assortiment schadeverzekeringen om te zetten van guldens naar euro’s.

De omzettingsactie is begin deze maand begonnen en loopt door tot uiterlijk 1 september volgend jaar. Alle 200.000 verzekerden met een schadepolis ontvangen drie maanden voor de prolongatiedatum een verlengingsvoorstel, wat feitelijk neerkomt op een offerte voor een bestaande polis in euro’s. Ook eventuele poliswijzigingen en aanvullende dekkingen worden in dit verlengingsvoorstel meegenomen.
De conversie-actie omvat alle doorlopende reis- en carvanverzekeringen, motorrijtuigen-, rechtsbijstand-, en woonverzekeringen. Nieuwe offertes en polissen worden eveneens in euro’s uitgebracht. Alleen de polissen van Proteq Dier en Zorg worden pas op 1 januari 2002 in euro’s uitgebracht, aldus de maatschappij.
Alle schadeverzekeringen die bij Proteq zijn ondergebracht onder het verkooplabel FNV Ledenverzekeringen, Azivo, en de ouderenbond Unie KBO zijn inmiddels al europroof.
De incasso van de premie blijft tot en met 1 januari 2002 in guldens plaatsvinden, aldus Proteq.

Reageer op dit artikel