nieuws

Proteq verzekert kat en hond online bij bezoek aan dierenarts

Archief

Proteq (SNS Reaal) gaat de eigen Dier & Zorg-verzekering voor honden en katten nu ook in wachtkamers van dierenartsen aanbieden, waar online direct een polis gesloten kan worden.

Huisdiereigenaren kunnen de komende drie maanden bij drie dierenartsen (in Bussum, Rhoon en Den Haag) op proef een Dier & Zorg-verzekering sluiten in de wachtkamer van de dierenarts. Via een laptop kan direct een polis worden gesloten; de dekking gaat dan de volgende dag in. Behandelingen of operaties die het gevolg zijn van het betreffende bezoek aan de dierenarts, komen niet voor vergoeding in aanmerking. De Dier & Zorg-polis is overigens alleen bedoeld voor honden of katten.
De dierenarts heeft in het hele proces alleen een faciliterende rol. “Het kan gezien worden als een moderne vorm van de bekende folderdisplay op de balie, maar dan op een interactieve manier.” Volgens Proteq zijn er voldoende kandidaten om het initiatief na de proef verder uit te breiden. “De proef is geslaagd als blijkt dat klanten van dierenartsen het een logische dienstverlening vinden en het aantoonbaar productie oplevert.”
Marktleider
Proteq is naar eigen zeggen marktleider in dierenverzekeringen. Vorig jaar stond de teller op 80.000 verzekerde huisdieren. Nieuwe cijfers wil de SNS Reaal-dochter niet noemen. “Maar onze portefeuille verdubbelt elke twee jaar.” Dat zou betekenen dat bij Proteq inmiddels voor zo’n 120.000 honden en katten een zorgverzekering is gesloten.
De dierenverzekeringen worden volledig online gesloten, zonder tussenkomst van menselijk handelen. Dat is verder alleen nog het geval bij autoverzekeringen. “Maar dit jaar willen we het voor meer producten mogelijk maken.”

Reageer op dit artikel