nieuws

Proteq offreert scherp om Nokdown ‘te proeven’

Archief

Proteq is onder de marktprijs voor koopsompolissen gedoken om het mechanisme van Nokdown te beproeven. Dit zegt directeur Rijk Rijkse van de verzekeraar nadat bekend is geworden dat Nokdown, een activiteit van Achmea-dochter Scaramea, de koopsomofferte van Proteq heeft uitverkoren als de beste.

“We doen nu weer mee in de nieuwe koopsomronde die bij Nokdown van start is gegaan, maar dan komt er niet meer zo’n aanbod uit rollen”, zegt Rijkse. “Wij wilden onze strategie voor de toekomst bepalen, deze offerte was écht éénmalig.”
Rijkse is zeer te spreken over de afhandeling van de kleine driehonderd koopsomoffertes die uitgebracht zijn. Aan beide zijden loopt het prima.
Achttien polissen
Van driehonderd belangstellenden hebben uiteindelijk achttien mensen de koopsompolis daadwerkelijk gesloten. Binnen één week kunnen zij van Proteq de polis tegemoet zien, waarna zij veertien dagen bedenktijd hebben. De klanten konden in de offerte van Proteq kiezen uit drie beleggingsfondsen: SNS Euro Aandelenfonds, het Werknemers Beleggings Fonds (Webefo) en het SNS Euro obligatiedividendfonds.
In de offerte van Proteq wordt bij inleg iets minder dan 4% kosten in rekening gebracht. Daarnaast wordt een risicopremie in rekening gebracht, die jaarlijks achteraf wordt verrekend met het belegde saldo van dat moment. Deze premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde in dat jaar.
Onderzoek
“Het aantal gesloten polissen is onder het niveau dat ik verwacht had”, zegt Nokdown-manager Michel Muurmans. “Er zaten veel inschrijvingen bij van verzekeringsmaatschappijen, tussenpersonen en journalisten die wilden kijken hoe het mechanisme werkte. Onder hen die geen koopsompolis sloten, hielden we een klein onderzoek. Daar kwam uit dat inderdaad veel inschrijvers wilden weten hoe het werkte. Verder wilden zij ons aanbod vergelijken met andere opgevraagde offertes. Een deel heeft zich opnieuw ingeschreven voor de volgende ronde die op 6 maart sluit. Overigens is iedereen, op drie na, zeer goed te spreken over de service van Nokdown.”
Nokdown ontvangt 2% van de transactiekosten van de koopsompolissen en speelt dus met deze transactie nog niet quitte. “Dat hadden we ook niet verwacht”, zegt Muurmans. “Maar de website staat er nu en ook de organisatie er omheen. We gaan dit jaar zeker winst maken met deze activiteit.”

Reageer op dit artikel