nieuws

Proteq-folders ook in Kruidvat-schap

Archief

Bij Kruidvat kunnen sinds begin deze maand verzekeringen worden gesloten. Ook is bij de drogisterijketen een doorlopend krediet van Royal Bank of Scotland beschikbaar.

Consumenten kunnen bij Kruidvat terecht voor autoverzekeringen (WA, beperkt en volledig casco), woonverzekeringen (voor huur- en koopwoningen),doorlopende reisverzekeringen en huisdierverzekeringen voor honden en katten. Het bedrijf werkt hiervoor samen met SNS Reaal-dochter Proteq.De formule is simpel: in de zevenhonderd Kruidvat-filialen liggen aanvraagformulieren die de consument thuis moet invullen en opsturen naar Proteq. Een verzekering sluiten kan ook via www.kruidvat.nl. Wie meer informatie wenst of wil weten waarom de verzekering zijn geclaimde schade niet vergoedt, kan bellen met het 0900-nummer van Proteq.
Geen tussenpersoon
“Kruidvat is geen tussenpersoon”, verduidelijkt Douwe Wielinga, PR-directeur van moederconcern AS Watson, waar ook Trekpleister en ICI Paris onder vallen. “Wij leggen de folders in het schap en krijgen commissie per afgesloten polis, maar verder hebben we er eigenlijk niets mee te maken. Voor advies, vragen of klachten moet men niet bij Kruidvat zijn, maar bij Proteq.”
Krediet
Medio vorig jaar introduceerde Kruidvat Finance, in samenwerking met Royal Bank of Scotland (RBS) al het Kruidvat Krediet. Daar is nu een doorlopend krediet aan toegevoegd, met een bestedingsruimte van_ 2.500 tot maximaal _ 25.000. Wie een doorlopend krediet afsluit, krijgt een gratis Cash Card om geld mee op te nemen en wie elders al een doorlopend krediet heeft, kan dit gratis onderbrengen bij Kruidvat. Kruidvat claimt inmiddels een marktaandeel in krediet te hebben van 2%.
Gezien de ervaringen van het afgelopen halfjaar met persoonlijke leningen, mikken Kruidvat en Proteq met verzekeringen op een marktaandeel van eveneens 2%. “Als wij één verzekering per vestiging per week weten te verkopen, dan heb je het al over zevenhonderd verzekeringen per week. Dan kom je snel op forse aantallen”, aldus Wielinga. Klanten betalen geen poliskosten en kunnen ook hier gebruik maken van een gratis overstapservice.
België
In het Verenigd Koninkrijk werkt de combinatie van detailhandel en financiële dienstverlening al jaren naar ieders tevredenheid. Supermarktketens als Tesco en Sainsbury’s zijn daar voorbeelden van.
Bij Nederlandse initiatieven in die richting vielen de resultaten doorgaans tegen. Met uitzondering van Vendex KBB, het moederconcern van V&D, Hema en de Bijenkorf, die samenwerkt met Aon en Proteq. Hoewel er geen sprake meer is van persoonlijk contact aan een balie, verkoopt V&D nog wel verzekeringen en leningen via internet. De Bijenkorf concentreert zich op de BIJcard (een creditcard) en sinds kort staan bij de Hema eenvoudige financiële producten, waaronder vier verzekeringen (auto-, woonhuis-, reis- en rechtsbijstandsverzekeringen) op de balie. In maart zal de Hema dit assortiment uitbreiden.
Kruidvat overweegt overigens ook om in de 145 winkels in België van start te gaan met de verkoop van kredieten en verzekeringen.
die de consument thuis moet invullen.

Reageer op dit artikel