nieuws

Proraad failliet

Archief

De Utrechtse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken over Proraad. De laatst bekende vestigingsplaats was Almere. Veel helderheid is er vooralsnog niet te verkrijgen over de laatste maanden van het bestaan van de vennootschap, die officieel te boek staat als Siebenga Proraad Groep. Naamgever Anske Siebenga droeg het kantoor in 2004 over aan Jacob van der […]

De Utrechtse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken over Proraad. De laatst bekende vestigingsplaats was Almere.

Veel helderheid is er vooralsnog niet te verkrijgen over de laatste maanden van het bestaan van de vennootschap, die officieel te boek staat als Siebenga Proraad Groep. Naamgever Anske Siebenga droeg het kantoor in 2004 over aan Jacob van der Velden en Jan Rijsdijk, terwijl vanaf dat jaar ook Douwe van der Molen als directeur staat geregistreerd.

Volgens het handelsregister is de onderneming statutair gevestigd in Utrecht maar is de werkelijke vestigingsplaats Emmen, op het woonadres van Van der Molen. Naar informatie van huidig curator Vermaire heeft Van der Molen zich echter kort voor het faillissement ontdaan van een rol als bestuurder. In Lelystad (op het adres van Van der Velden) is nog een eenmanszaak onder de naam Proraad International gevestigd.

Afgaande op het handelsregister werkte er voor het intermediairbedrijf, dat vooral was toegelegd op hypotheken, nog vier mensen. Het eigen vermogen was volgens de deze zomer pas ingediende jaarstukken over 2004 drie jaar geleden al negatief.

De promotiebus van ProRaad.

Reageer op dit artikel