nieuws

Prolongeren met P-view leidt tot problemen

Archief

De nieuwe prolongatiemethode van ADN leidt tot problemen bij een groot aantal tussenpersonen. De BAE-groep, één van de gedupeerden, stuurde een brandbrief aan te tweehonderd intermediairs waarmee zij samenwerkt.

In de brief meldt BAE-directeur André Bastiaans dat zijn medewerkers ten einde raad zijn overgegaan tot handmatige prolongatie, omdat prolongeren met P-view voor een belangrijk deel van de verzekeraars waar BAE mee werkt onmogelijk is gebleken. Als gevolg van deze noodgreep is een vertraging van enkele weken in de prolongatie van juli ontstaan. Volgens Bastiaans is de maand juli juist een buitengewoon slechte moment om vertraging op te lopen: “Onze verzekerden gaan deze week massaal op vakantie en zien de rekening dus niet op tijd. Dat leidt onherroepelijk tot het ten onrechte retourneren van posten en onnodige correspondentie.”
Om zeep
In de brief aan het intermediair trekt de BAE-directie fel van leer tegen het in hun ogen monopolistische ABZ: “Na jaren van beloven, uitstellen en missers van formaat moeten we nu accepteren dat onze zorgvuldig opgebouwde portefeuilles en de met hard werken ingelopen achterstand in één keer om zeep wordt geholpen. En hebben we rechten? Natuurlijk niet; daar kunnen we naar fluiten. Wat we wel mogen: vier keer zoveel betalen voor een hoop ‘bras’, dan bij een veel betrouwbaarder gebleken leverancier als Informatikum.”
Over de reactie van ABZ op zijn problemen is Bastiaans ook niet te spreken: “Als je eindelijk iemand aan de telefoon krijgt, verwijst deze standaard naar de verzekeraar, waarna de verzekeraar weer terugverwijst naar ABZ.”
Bastiaans zegt ABZ aansprakelijk te zullen stellen voor de ontstane schade. Hij zelf schat deze op ‘enkele tienduizenden guldens’.
Bij NVA en NBVA zijn ook enkele klachten binnengekomen over de nieuwe prolongatiemethode.
Bij het systeemhuis Informatikum, dat voorheen de prolongatie via diskettes verzorgde, komen dagelijks 40 tot 50 klachten binnen van tussenpersonen met prolongatieproblemen. Informatikum-directeur Dazler en CCS-topman Zaal voorspelden de huidige problemen vorig jaar reeds. ABZ was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel