nieuws

Proef webafhandeling naturavergoeding succesvol

Archief

Centraal Beheer en FBTO krijgen positieve reacties van verzekerden die deelnemen aan een proef met naturavergoeding bij particuliere schadeverzekeringen in combinatie met inkoopvoordelen via een webshop.

De proef heeft plaats met “enige honderden klanten”, zegt directeur Chris Schonewille van Centraal Beheer Particulieren. “Hun reacties zijn plezierig.” Ook Boskamp bevestigt dat er veel gebruik wordt gemaakt van de nieuwe schadeservice. “Uit de proef blijkt dat de meeste verzekerden enthousiast zijn over het gemak van nieuwe vorm van schadevergoeding. Niet in het minst, omdat de nieuwe televisie, koelkast of telefoon binnen zeven dagen kosteloos thuis wordt bezorgd en geïnstalleerd.” 
De nieuwe schadeafhandeling komt hierop neer: bij een schade krijgt de klant – per email – te horen hoe hoog de vervangingswaarde van het verzekerde object dat beschadigd of verloren is. Een link naar de webshop van Scalepoint stelt hem of haar vervolgens in staat hetzelfde object of een ander (duurder) artikel te kopen en aanvullende spullen te bestellen tegen kortingen die door de verzekeraar zijn bedongen. Indien gewenst, kan de verzekerde de schade-uitkering in contanten of een waardebon ontvangen die kan worden ingewisseld bij speciaalzaken voor bruin- en witgoed.

Reageer op dit artikel