nieuws

Productpalet Reaal bekend

Archief

Reaal is eruit welke producten de maatschappij gaat voeren na de overname van Nieuwe Hollandse Lloyd (NHL).

“Wij hebben samen met de collega’s van NHL een grondige vergelijking gemaakt van beide productassortimenten”, aldus Reaal. Hieruit is naar voren gekomen dat de maatschappij de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering, de goederentransportverzekeringen, de trailerverzekering en de containerverzekering van NHL als aanvulling opneemt in het bestaande schadeassortiment. Alle overige schadeverzekeringen van NHL worden vervangen door die van Reaal.
Op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen wordt alleen het AO-Variantplan van NHL toegevoegd aan het assortiment van Reaal. De andere NHL arbeidsongeschiktheidsverzekeringen worden vervangen door de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Reaal. Reaal-woordvoerster Marianne van de Zwan voegt daaraan toe dat van andere aov-producten wel kenmerken zijn overgenomen in de Reaal-productlijn. “En, niet te vergeten, de kennis en de kunde van de mensen”, aldus Van der Zwan.
Medio vorig jaar liet Reaal bij de overname van de dochter van het Duitse verzekeringsconcern Ergo weten, dat de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen het meest waardevolle onderdeel in de schadeportefeuille van NHL zijn. De maatschappij zei “dat werkterrein met voorrang te gaan ontwikkelen”. Zij sprak daarbij het streven uit het huidige, via NHL verworven, marktaandeel van 4% te willen uitbreiden tot zeker 10%. Reaal is daartoe in oktober ook nog gaan samenwerken met De Goudse.
Verder is besloten de levensverzekeringen van NHL te vervangen door de levensverzekeringen van Reaal. Daarnaast gaat Reaal de beursactiviteiten van NHL voortzetten en breidt zij het huidige volmachtbedrijf uit met de volmachtrelaties van NHL.
Reaal vult aan dat “de integratie van NHL volgens planning verloopt. De inhuizing van de medewerkers van NHL in onze organisatie vindt plaats in het weekend van 11 en 12 maart.”
De portefeuille van Nieuwe Hollandse Lloyd telde eind 2004 175.000 klanten en was goed voor een premieomzet van _ 163 mln, waarvan 21% in Leven en 79% Schade (aov, motorrijtuigen, brand, transport en aansprakelijkheid). De nettowinst bedroeg toen _ 7,6 mln. Bij Reaal bedroeg de premieomzet in 2004 _ 1.689 mln, waarvan 81% voor Leven en 19% voor Schade.

Reageer op dit artikel