nieuws

Productiegroei Legal & General

Archief

Bij levensverzekeraar Legal & General is de productie van nieuwe levensverzekeringen in de eerste zes maanden met liefst 40% gestegen tot e 104,2 (74,4) mln.

Legal & General trekt hiermee de lijn van het eerste kwartaal door, toen de omzetstijging eveneens 40% bedroeg ten opzichte van de eerste drie maanden van 2003. Algemeen directeur Arno Dolders voorspelde toen al een voortzetting van de stijgende lijn “Het tweede kwartaal van 2003 was namelijk matig.”
Na een half jaar heeft Legal & General 15% meer premie uit premiebetalende posten in de boeken staan: e 8,9 (7,7) mln. De groei wordt voornamelijk toegeschreven aan Legal Lifestyle, de overlijdensrisicopolis voor hogere inkomens. De omzet uit koopsommen is met 43% gestegen tot e 95,3 (66,6) mln. De forse groei van koopsommen is vooral te danken aan gouden handdrukken en het storten van expirerend lijfrentekapitaal in het Particulier Pensioen Plan. Dolders: “Wij zijn zeer verheugd met deze sterke stijging, zeker omdat de nieuwe omzet voor de totale levenmarkt stagneert”. Legal & General heeft als ‘interne norm’ de markt met minimaal 15% te overtreffen.
De Hilversumse maatschappij verwacht ook in het vervolg van 2004 tot een omzetstijging te kunnen komen. “Maar de mate waarin is moeilijk te voorspellen”, aldus Dolders. “De markt van levensverzekeringen is nog steeds gespannen en onzeker, onder andere doordat de kabinetsplannen ten aanzien van de oudedagsvoorzieningen nog onduidelijk zijn.”
Productie kopen
Dolders benadrukt dat Legal & General geen productie ‘koopt’. “Nieuwe productie moet bijdragen aan het rendement. Al vele jaren publiceren wij de embedded value, de toekomstige winstgevendheid van onze portefeuille en die van de nieuwe productie. Voor heel 2003 bedroeg de embedded value van de nieuwe productie e 13 mln en de winstbijdrage van de nieuwe productie van dit eerste half jaar zal opnieuw positief zijn.”
Verder wijst Dolders op het feit dat de dienstverlening niet aan kwaliteit heeft ingeboet bij een in vier jaar tijd verdubbelde omzet. “We zijn de afgelopen drie jaar door leden van DAK, NBVA en NVA uitgeroepen tot beste levensverzekeraar en in het onlangs gehouden onderzoek onder het intermediair dat met onze maatschappij samenwerkt, werd dat nog eens bevestigd. De gemiddelde waardering voor de gehele kwaliteit van dienstverlening ligt met een cijfers van 7,75 hoger dan die van de twee andere primaire levensverzekeraars waarmee men samenwerkt.”
Arno Dolders: “Wij ‘kopen’ geen productie”.

Reageer op dit artikel