nieuws

Productie Monuta groeit 40%

Archief

Monuta heeft vorig jaar meer dan _ 600 (430) mln aan nieuw verzekerd uitvaartkapitaal bijgeschreven, een plus van 40% ten opzichte van 2006.

“Een mijlpaal waar we erg trots op zijn”, aldus de uitvaartverzekeraar. “In 2007 was er vrijwel elke maand een nieuw record te vieren.” Dat was met name te danken aan het intermediair: via dat kanaal steeg de omzet met ruim 60%. Topmaand was oktober, toen de productie bijna tweemaal zo hoog was als een jaar eerder.
De online productie – via sites van tussenpersonen – groeide vorig jaar met 40% en is goed voor grofweg de helft van de totale verkoop. “We zien wel dat het aandeel van internet zich stabiliseert”, aldus woordvoerder Mark Debets. Monuta denkt dit jaar 75% van alle aanvragen via het extranet binnen te krijgen.
Over het premievolume, _ 74 mln in 2006, heeft Monuta nog geen cijfers beschikbaar.

Reageer op dit artikel