nieuws

Productie Hypotheker met 25% toegenomen

Archief

De franchise-organisatie De Hypotheker heeft vorig jaar ruim 26.000 hypotheken gesloten, een kwart meer dan in 1995 (21.000).

De omzet van De Hypothekers Associatie bedroeg vorig jaar f 4,7 mld. Ter vergelijking: in 1995 was het hupotheekvolume nog f 3,6 mld. “De resultaten hebben onze verwachtingen ruimschoots overtroffen”, aldus directeur Jan Zaad, die voor 1996 een omzet van f 4 mld geraamd had.
Honderdste vestiging
De hypotheekketen is vorig jaar uitgegroeid naar 93 (87) vestigingen en denkt dit jaar op 105 vestigingen te finishen. Volgens Zaad gaat dit zeker lukken: “We liggen nu na de eerste maanden van dit jaar goed op schema. Begin april openen wij in Beverwijk al de honderdste vestiging”,
Het aantal personeelsleden bij de vestigingen van De Hypotheker is vorig jaar toegenomen tot 375 (325). Voor dit jaar verwacht Zaad een toename van veertig hypotheekadviseurs.
De Hypothekers Associatie – het overkoepelende orgaan met nog eens vijftig medewerkers – gaat ervan uit het aantal hypotheken dit jaar met tien procent zal stijgen. “In vergelijking met de eerste twee maanden van 1996 is het aantal gesloten hypotheken in januari en februari licht toegenomen. We verwachten in de loop van dit jaar de 150.000e hypotheek te sluiten.”

Reageer op dit artikel