nieuws

Productie BLG

Archief

BLG Hypotheken heeft in mei een recordomzet geboekt. Bleef de productie van de gehele hypotheekmarkt 5% achter bij mei vorig jaar, BLG verstrekte bijna duizend hypotheken, samen goed voor e 156 mln en een marktaandeel van 2,2%.

Safety & Security
Bij Kluwer is de nieuwe uitgave Safety & Security verschenen. Het boek geeft een praktische leidraad bij beveiligingsvraagstukken. Besproken worden onder meer brandbeveiliging, toegangscontrole, CCTV, Arbo en NEN-normeringen. Meer informatie is te vinden op www.securitymanagement.nl/shop.
Nieuwe Bartok-dochter
In Almere is expertiseconcern Bartok Groep van start gegaan met een nieuw dochterbedrijf: RispecT. Het bedrijf verricht risico-inspecties bij particulieren, mkb-bedrijven, winkelketens en productiebedrijven. RispecT, de achtste Bartok-dochter, telt negen medewerkers en wordt geleid door Wim ter Voert en Leo Kramer.
Kenteken bromfietsen
Nieuwe brom- en snorfietsen krijgen per 1 september volgend jaar een eigen kentekenbewijs en -plaat. De ministerraad is akkoord gegaan met dit voorstel van minister Peijs van Verkeer & Waterstaat. Eigenaren van bestaande bromfietsen kunnen dan tot 1 november 2006 een kenteken aanvragen. Het verzekeringsplaatje voor brommers komt te vervallen.
HypotheekCompany
Adviesketen HypotheekCompany heeft het aantal geldverstrekkers uitgebreid met Argenta, Bank of Scotland, GMAC, Hypotrust, Omnium en UCB. Aanleiding daarvoor was een inventarisatie onder de 37 deelnemers, die ook een uitbreiding van het extranet opleverde: kantoren kunnen nu ook online de status van hypotheekaanvragen bekijken.
Aegon en HDN
Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) heeft Aegon als tweede geldverstrekker gecertificeerd voor de 4.0-versie van HDN. Aegon voldoet daarmee aan de eisen voor het online verwerken van offerteaanvragen en het versturen van een ontvangstbevestiging. Westland/Utrecht werd in maart als eerste gecertificeerd.
Websites Allianz
Allianz Nederland heeft de groepssite en de sites van Allianz Schade en Allianz Leven samengevoegd. De nieuwe site geeft nu direct toegang tot de verschillende extranetten. De vormgeving sluit aan op de internationale Allianz-sites.
T- en U-rendement
De rendementen T en U, maatstaven voor rentestand-korting en overrentedeling bij levenpolissen, stijgen in augustus. Het U-rendement gaat van 3,93% naar 4,01%; het T-rendement stijgt net als in juli met 0,1% en komt op 3,86%.

Reageer op dit artikel