nieuws

Producten Delta Lloyd op website tussenpersoon

Archief

Delta Lloyd introduceert voor zowel de particuliere als de zakelijke markt Schade Online: consumenten en werknemers kunnen hiermee rechtstreeks via de site van de tussenpersoon of werkgever verzekeringen sluiten.

Delta Lloyd kondigde dit initiatief van de zomer tijdens het Particulier Schade Event al aan onder de noemer white label. De verzekeraar startte een kleinschalige proef, waarbij enkele honderden polissen verkocht werden. Het concept wordt nu in de markt gezet als Schade Online.
Met de gratis module Schade Particulier Online kunnen klanten offertes en verzekeringen aanvragen op de site van de tussenpersoon. Nu nog alleen voor opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen; op korte termijn worden daar reis- en autoverzekeringen aan toegevoegd.
Tussenpersonen die hieraan willen deelnemen, ontvangen van Delta Lloyd een link die op de website wordt geplaatst. De klant klikt op de link en komt op een scherm in de huisstijl van het assurantiekantoor. Na invoer van de gegevens weet de klant of de verzekering geaccepteerd is. Zowel klant als tussenpersoon ontvangen direct per e-mail een bevestiging van de transactie. De polis volgt via de post uit naam van de tussenpersoon.
Collectief
Met het zusje Schade Collectief Online kunnen werknemers zelf particuliere schadeverzekeringen aanschaffen en beheren. De module wordt op het intranet van de werkgever geplaatst. Zowel de tussenpersoon, de werkgever als de werknemer hebben ieder hun eigen omgeving.
De tussenpersoon kan in zijn eigen ‘beheeromgeving’ online contracten inzien en beheren. De werkgever kan op zijn beurt in zijn beheermodule het uiterlijk en de inhoud van de site bepalen. Daarnaast heeft hij inzicht in het aantal werknemers dat deelneemt in de collectiviteit. De werknemer kan zelfstandig offertes maken, polissen sluiten en muteren. Schade Collectief is ook beschikbaar voor volmachtkantoren.
Persoonlijk contact
Delta Lloyd verwacht dat het intermediair de online ondersteuning combineert met rechtstreeks persoonlijk contact met de klant en daarmee een “sterke troef” in handen heeft. Daarnaast verwacht de verzekeraar dat het intermediair met name op het gebied van worksite-marketing, het benaderen van werknemers via hun werkgever, gaat scoren.

Reageer op dit artikel