nieuws

Product Delta Lloyd haakt in op beperking rente-aftrek

Archief

Delta Lloyd heeft het Hypotheek Krediet Plan in de markt gezet. Het product combineert een hypothecaire lening met een krediet in rekening-courant.

Met de introductie van het Hypotheek Krediet Plan haakt Delta Lloyd in op de nieuwe wet tot beperking van de consumptieve rente-aftrek, die per 1 januari volgend jaar vrijwel zeker van kracht zal worden.
Het product bestaat feitelijk uit twee leningen: een vaste (spaar- of beleggings)hypotheek gekoppeld aan een levensverzekering, en een krediet in rekening-courant dat vrij opneembaar en weer aflosbaar is.
De consumptieve rente wordt in rekening gebracht als daadwerkelijk van dit kredietdeel gebruik wordt gemaakt. De consumptieve (variabele) rente is veel lager dan de hypotheekrente, aldus Delta Lloyd.
Kredietdeel maximaal 60%
Het flexibele kredietdeel bedraagt maximaal 60% van de executiewaarde op voorwaarde dat het volledige hypotheekbedrag (incl. kredietdeel) kleiner is dan 100% van de executiewaarde.
Bij een totale hypotheek tussen 100% en 125% van de executiewaarde mag de som van het rekening-courantkrediet niet meer dan de helft van de executiewaarde bedragen.
Over een hypotheeksom van meer dan 90% van de executiewaarde geldt een rente-opslag van 0,2%. De provisie bedraagt 0,5% over het rekening-courant krediet en minimaal 2% over het hypotheekbedrag van de vaste hypotheek (incl. levensverzekering).

Reageer op dit artikel