nieuws

Procedure tegen Rohyp over koppelverkoop

Archief

De Consumentenbond heeft bij de Haagse rechtbank een bodemprocedure aangespannen tegen hypotheekbank Rohyp, onderdeel van assurantieconcern Stad Rotterdam.

Rohyp maakt zich volgens de Consumentenbond schuldig aan koppelverkoop: de cliënt die de financiering van de aankoop van zijn huis door de hypotheekbank laat vezorgen, wordt gedwongen de opstalverzekering te sluiten bij ‘huisverzekeraar’ Stad Rotterdam.
De Consumentenbond heeft de Rohyp, in casu Stad Rotterdam, voor de rechter gedaagd wegens deze praktijk. “Zolang de hypotheek loopt, kan die verzekering niet worden opgezegd. Stad Rotterdam houdt de klant zo binnen het eigen concern: een wel heel ver doorgevoerde vorm van klantenbinding”, aldus de bond die Stad Rotterdam herhaaldelijk zou hebben gevraagd deze vorm van koppelverkoop te staken.

Reageer op dit artikel