nieuws

Private Planners richt zich op vermogensmarkt

Archief

Het nieuwe Driebergse adviesbureau Private Planners van Alex van der Sluijs en Maarten van den Bosch gaat zich richten op het hogere marktsegment. De suggestie van voormalig partner Marco Pot (zie AM 4, pag. 6) dat Private Planners zich meer dan het bureau ‘Borghese’ van Pot in de breedte zou willen ontplooien, doet Van der Sluijs af als ‘onzin’.

Alex van der Sluijs vormde voorheen samen met Marco Pot het adviesbureau ‘Pot & Van der Sluijs’. Wegens onenigheid over de manier van marktbenadering en wat daarvoor de optimale bedrijfsgrootte is, besloten zij onlangs uit elkaar te gaan. Zowel Pot als Van der Sluijs richten zich met hun nieuwe organisaties op de vermogende particulier. Van der Sluijs heeft hierbij gekozen voor het opzetten van een groter kantoor dan Pot.
“Vooralsnog streef ik naar een bedrijf met zo’n zes man personeel. Op termijn kunnen dat er maximaal twintig worden”, aldus Van der Sluijs. Volgens hem is het uitsluitend met een groot kantoor mogelijk om de onafhankelijkheid en continuïteit ten aanzien van de inkoop van producten te waarborgen.
Beleggingen
De keus van Private Planners om zich te richten op het rijke topje van de markt blijkt volgens Van der Sluijs eveneens uit het aantrekken van beleggings-expert Maarten van den Bosch (ex-ABN Amro) als directeur. “Maarten heeft alle relevante NIBE-diploma’s en ruim negen jaar ervaring binnen de ABN Amro.”
Ook de naam van de nieuwe organisatie, een samentrekking van Private Banking en Financial Planning, moet aangeven dat het bureau gespecialiseerd is in totaal-oplossingen voor vermogende particulieren.
Met ingang van 1 juni verhuist het bedrijf naar een klassiek, maar geheel gerenoveerd kantoorpand aan de 1e Dorpsstraat 18 in Zeist.
Die locatie past volgens van der Sluijs beter dan de huidige bij de door het adviesbureau gewenste uitstraling. “Hier in Driebergen zijn we gevestigd aan een winkelstraat, en dat zorgt voor een verkeerd soort aanloop”.

Reageer op dit artikel