nieuws

Printen buiten de deur kost ING in ons land 650 banen

Archief

Vanaf 1 april volgend jaar zullen de polissen, afschriften en brieven van ING Groep worden geprint bij en verzonden door het Britse bedrijf Astron. De 750 betrokken ING-medewerkers, werkzaam in Nederland, België en Polen, volgen hun werk en komen in dienst van Astron.

De zevenjarige overeenkomst, die reeds in mei werd aangekondigd als onderdeel van een omvangrijk uitbestedingstraject voor Operations & IT, heeft een waarde van _ 350 mln.
Van de 750 betrokken medewerkers zijn er 650 werkzaam op verschillende locaties in Nederland. Waar hun toekomstige werkplek komt te staan, kan Astron-moeder RR Donnelly nog niet zeggen. Wel is zeker dat zij allen onder het Sociaal Plan vallen, dat in oktober totstandkwam.
In het kader van het in november vorig jaar aangekondigde efficiencyprogramma voor Operations & IT gaat op 1 januari de eerste groep ING-personeel over naar LogicaCMG. Het gaat om driehonderd man die zijn betrokken bij het ontwikkelen, beheren en testen van IT-systemen voor de bancaire onderdelen van ING. In april volgt dan de groep die overgaat naar Astron. Nog op de rol staat de uitbesteding van het werkplekbeheer door ING. In Nederland betreft dat 550 man, die overgaan naar KPN, Atos Origin, Getronics en Accenture. Wanneer deze derde groep ING gaat verlaten, kan ING nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel