nieuws

Prijsvraag moet starters op de woningmarkt vooruithelpen

Archief

Wie heeft het beste idee waarmee starters op de woningmarkt meer kans krijgen op een eigen huis? Dat idee wordt beloond door de Vereniging Eigen Huis met een Ikea-waardepas ter waarde van _ 8.000.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) reikt in april de Van Herwijnenprijs uit aan het meest interessante, creatieve, unieke en uitvoerbare idee waarmee de startersproblematiek op de woningmarkt kan worden aangepakt. De winnaar wordt gekozen uit een ideeëncompetitie waaraan iedereen kan meedoen. Vooral jonge mensen van 20 tot 35 jaar worden uitgenodigd deel te nemen.
De hoofdprijs is een Ikea-waardepas van _ 8.000. De tweede en derde prijs leveren een waardepas van elk _ 1.000 op. De prijswinnaars worden door het publiek gekozen, na een voorselectie door een jury.
Inzendingen kunnen een breed karakter hebben. Van financiële (hypotheek)constructies, vernieuwende bouwmethoden en technische foefjes tot beleidsmatige ingrepen of wetsvoorstellen. Het idee moet een concrete en uitvoerbare oplossing of oplossingsrichting bevatten voor de problemen die starters ondervinden op de koopwoningenmarkt.

Reageer op dit artikel