nieuws

Prijsverschil pakketverzekering ruim ¦ 3.000

Archief

Het prijsverschil van een uitgebreide pakketverzekering tussen diverse verzekeringsmaatschappijen kan oplopen tot ruim f 3.000. Bij een beperkte pakketverzekering is dit verschil ruim f 300. Dit blijkt uit een onderzoek door de Consumentenbond.

Het voordeel van een pakketverzekering is bij sommige verzekeraars aanzienlijk. De maatschappijen De Amersfoortse, Noordhollandsche van 1816, Aegon en AXA zijn daar een klinkend voorbeeld van. De Amersfoortse springt er echt uit met een verschil tussen losse verzekeringen en uitgebreide pakketverzekering tot f 965. Bij Noordhollandsche van 1816 kan dit verschil oplopen tot f 703. Bij het beperkte verzekeringspakket lopen de verschillen op tot maximaal f 220 (AXA). Een pakketverzekering is echter niet per definitie goedkoper dan losse verzekeringen bij verschillende maatschappijen.
De Postbank, AXA en ZLM zijn de goedkopere aanbieders van beperkte verzekeringspakketten. Nationale-Nederlanden,Tiel Utrecht en Avéro zijn de duurste verzekeraars. Bij het uitgebreide pakket zijn Aegon, Univé en ZLM de goedkopere aanbieders. Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, Winterthur en Nieuwe Hollandse Lloyd zijn de duurdere verzekeraars. De Consumentenbond vergeleek de prijzen van beperkte pakketverzekeringen (inboedel, opstal en avp) en uitgebreide pakketverzekeringen (inboedel, opstal, avp, rechtsbijstand en auto) met losse verzekeringen van twintig verzekeringsmaatschappijen. Bij alle verzekeringsmaatschappijen zijn de meeste verzekeringen onder te brengen in een pakket. Bij de Postbank, Interpolis en FBTO zijn sommige verzekeringen alleen in pakketvorm te verkrijgen. [kader] Voor het onderzoek naar beperkte pakketverzekeringen is uitgegaan van een inboedelverzekering met een verzekerd bedrag tot f 100.000 (incl. f 4.000 lijfsieraden en f 5.000 audiovisuele apparatuur), een opstalverzekering (incl. glasdekking voor een nieuwbouwwoning met betonnen vloeren, dakpannen en een herbouwwaarde van f 300.000) en een avp (echtpaar met twee kinderen en een verzekerd bedrag van f 1 mln). Voor het uitgebreide pakket is daaraan toegevoegd: een rechtsbijstandverzekering (complete dekking en minimaal verzekerd bedrag f 50.000) en een autoverzekering (WA+casco voor twee jaar oude auto met een nieuwwaarde van f 38.000 en kilometrage tussen 15.000 en 20.000, één keer met nul schadevrije-jaren en eenmaal met vijftien schadevrije-jaren).

Reageer op dit artikel