nieuws

Prijs voor Univé

Archief

Univé heeft vorig jaar van alle organisaties groter dan honderd werknemers de medewerkerstevredenheid het meest verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Effectory.

De medewerkers geven Univé het rapportcijfer 7,6, tegen 7,1 in 2004, goed genoeg voor een ‘De Werkgever van 2005’-award. Volgens Effectory is de prestatie van Univé bijzonder, omdat de gemiddelde tevredenheid van de Nederlandse werknemer vorig jaar is gedaald van 7,1 naar 7,0.
Bij Univé leverde het onderzoek onder de medewerkers een respons van 84% op. Zwakste punten waren in 2004 de onzichtbaarheid van het management, de matige motivatie van werknemers en slechte communicatie. Die zijn volgens Effectory met verbeteracties voortvarend aangepakt. Tevens is het ziekteverzuim in een jaar tijd gedaald van 5,8% naar 4,6%.
KLM krijgt met een 7,7 van alle grote bedrijven de hoogste waardering van werknemers.

Reageer op dit artikel