nieuws

Prijs geeft doorslag bij keuze nieuw ziekenfonds

Archief

Behalve kwaliteit geeft vooral de prijs de doorslag bij de keuze van een (nieuw) ziekenfonds. Dat blijkt na anderhalf miljoen vergelijkingen op de samenwerkende websites van de FNV Ziekenfondsservice, Independer en Tros Radar.

De goedkope(re) ziekenfondsen Nederzorg (13,2%), Anderzorg (12,6%) en Salland (8,7%) scoren vooralsnog het best, gevolgd door OZB (7,9%), CZ (7,1%) en Univé (6,7%). De meeste gebruikers van de websites maken volgens de FNV-bestuurder Ton Heerts een uitgebalanceerde afweging tussen prijs en kwaliteit. “Een lage premie is voor de meeste mensen niet zaligmakend. De meerderheid, 55%, vindt met name dekking en service belangrijk. Van de groep ziekenfondsen die hieraan voldoet, kiest de consument dan de goedkoopste.” Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien mensen overweegt om over te stappen op een ander ziekenfonds. De top-10 van ziekenfondsen met de grootste belangstelling van verzekerden over 2005 (2004): 1 (8)  Nederzorg 13,2% 2 (-)  Anderzorg 12,6% 3 (4)  Salland 8,7% 4 (1)  OZB 7,9% 5 (3)  CZ 7,1% 6 (-)   Univé 6,7% 7 (-)   De Friesland 5,4% 8 (2)   Stad Rotterdam 4,4% 9 (-)   DSW 4,1% 10(-)   VGZ 3,5% De actie van de FNV, Independer.nl en Tros Radar loopt tot eind volgende maand. Ziekenfondsverzekerden kunnen tot zestig dagen, na aankondiging van aan tariefswijziging, de overstap maken naar een ander fonds.

Reageer op dit artikel