nieuws

Prijs doorslaggevend bij keuze zorgcollectiviteit

Archief

Bij de keuze voor een zorgcollectiviteit letten werkgevers vooral op de prijs en kiezen patiëntenverenigingen voor kwaliteit.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Nivel, dat zich baseert op de antwoorden van negentien werkgevers, tien patiëntenverenigingen en dertien overige collectiviteiten aan wie online vragen werden gesteld.
“Gezonde mensen letten op de premie, patiënten op de kwaliteit. Hun vertegenwoordigers – werkgevers en patiëntenverenigingen – kennelijk ook”, stelt Nivel-onderzoeker Judith de Jong.
Uit het onderzoek blijkt verder dat werkgevers collectieve zorgverzekeringen vooral afsluiten voor hun reputatie – goed werkgeverschap – en de binding en werving van medewerkers. Bij eenderde van de werkgevers zijn verzuimbeleid en zorgverzekering onderdeel van de cao. Vaak verlengden werkgevers al lopende contracten met verzekeraars. Patiëntenverenigingen leggen meer nadruk op inhoudelijke aspecten zoals dekking van zorg, service en kwaliteit.
Het Nivel constateert dat meer dan de helft van Nederland (55%) een collectieve zorgverzekering heeft.

Reageer op dit artikel