nieuws

Premieverhoging schade- verzekeringen bij AXA

Archief

Per 1 augustus verhoogt AXA de premies voor een aantal particuliere en zakelijke verzekeringen. Bij de particuliere polissen dateert de laatste premieverhoging van 1 juni 2002, bij de zakelijke waren (uitgezonderd de motorrijtuigpolissen) per 1 januari 2003 alleen de brand/winkeltarieven aangepast.

Bij de premieverhogingen van particuliere verzekeringen wordt nadrukkelijk gesteld dat deze niet gelden voor het in oktober 2003 geïntroduceerde vernieuwde AXA Privé Pakket. Voor pakketverzekeringen van oudere datum en voor alle andere verzekeringen gelden de volgende verhogingen.
De WA-premies motorrijtuigen gaan 8% omhoog, casco/beperkt casco wordt 6% duurder. Bij klassiekers/oldtimers stijgt WA met 15% en ‘casco en brand/diefstal’ met 10%. Caravanverzekeringen worden 10% duurder. De particuliere brandverzekeringen en de avp’s gaan 7,5% in prijs omhoog.
Bij de particuliere verzekeringen hebben de verhogingen volgens AXA voornamelijk betrekking op inflatiecorrectie. Bij de zakelijke verzekeringen is naast een inflatiecorrectie ook een structurele premieverhoging noodzakelijk vanwege de gestegen schadelast en de hogere herverzekeringspremies.
Zakelijk
Bij de zakelijke brandverzekeringen gaan de premies voor winkels 7,5% omhoog en die voor de andere objecten met 15%. De aansprakelijkheidsverzekering voor bouwbedrijven wordt 20% duurder en die van de overige bedrijven 15%.

Reageer op dit artikel