nieuws

Premiekorting bij verzekering gekeurde pleziervaartuigen

Archief

Watersportverzekeraar Kuiper Verzekeringen verstrekt 10% premiekorting aan eigenaren van gecertificeerde plezierjachten. Het volmachtbedrijf zegt daarmee de kwaliteitsverbetering van deze jachten te erkennen.

Vooruitlopend op de begin volgend jaar in te voeren Europese Richtlijn Pleziervaartuigen zijn 65 werven en toeleveranciers in ons land een project gestart om eigenaren van pleziervaartuigen voor te bereiden op de verplichte kwaliteitscertificering. Uiterlijk in juni 1998 moeten alle pleziervaartuigen in ons land dit zogeheten ‘CE-keurmerk’ voeren.
Goedkoper
“Het gebruik van materialen met CE-keur verbetert de kwaliteit van het schip, waardoor schades beter beheersbaar en goedkoper worden. Verder kan de expert de schade gemakkelijker vaststellen”, aldus directeur Jaap Kuiper van het gelijknamige volmachtbedrijf, dat zegt 7.000 tot 8.000 pleziervaartuigen te hebben verzekerd.
De premiekorting van 10% volgt op een eerder genomen initiatief van de Hiswa waarop Kuiper Verzekeringen heef ingespeeld. Toen werd 5% premiekorting gegeven aan eigenaren van pleziervaartuigen met een geldig gascertificaat. “Dat was een groot succes”, aldus Kuiper. De premiekorting van 10% is overigens wel het maximum, want schepen met een CE-keurmerk moeten ook over een veilige gasinstallatie beschikken.

Reageer op dit artikel