nieuws

Premie.nl zoekt lage autopremie bij assurantiekantoor in de buurt

Archief

Erik de Voogd, bekend van volmacht- en ICT-bedrijf Voogd & Voogd, lanceert op de komende AutoRAI een nieuwe vergelijkingssite: Premie.nl. Consumenten kunnen hier het zoeken naar een scherpe autopremie combineren met de vraag waar in de omgeving die premie te vinden is.

“De consument die op zoek is naar een autoverzekering zoekt steeds vaker via internet”, constateert De Voogd. “Een steeds groter deel is bereid die ook op internet te sluiten, maar mist toch een loket in de buurt waar ze terecht kunnen bij vragen en schade. Voor grote groepen is die behoefte zelfs reden de polis níet via internet te sluiten. Premie.nl ondervangt dat. De consument kan een scherpe premie vinden bij een assurantiekantoor in de buurt.”
De Voogd hoopt met Premie.nl tevens de drempel naar het internet voor tussenpersonen drastisch te verlagen. “Hoe kan een tussenpersoon zich daar nu nog profileren? Dat is bijna onmogelijk. Voor een doorklik via Google betaal je nu al snel meer dan _ 5 bij autoverzekeringen. In Engeland is dat al _ 10 en in Amerika zelfs _ 20.”
Kosten
Voor de aansluiting op Premie.nl betaalt de tussenpersoon niets. “Hij betaalt pas als de polis door Voogd & Voogd Verzekeringen is geaccepteerd. Op dat moment vraag ik een vergoeding van 10% van de jaarpremie. Via andere vergelijkingssites betaalt de tussenpersoon al voor het aangeleverde adres, terwijl de polis nog niet gesloten is en misschien ook niet wordt gesloten.”
De Voogd wil starten met tussenpersonen die al gebruikmaken van de backoffice van Voogd & Voogd Verzekeringen. Voor de inhoud van de website combineert Premie.nl de techniek van Voogd & Voogd Diensten (premiemodule Klik & Sluit) met de bij Voogd & Voogd Verzekeringen beschikbare tariefgegevens van de achttien volmachtverzekeraars en de duizend aangesloten assurantiekantoren.
Premie.nl start met auto’s, maar gaat ook verzekeringen voor motoren en bestelauto’s vergelijken.
Aantal kilometers
“De consument die de goedkoopste autoverzekering zoekt, kan aangeven of hij landelijk wil zoeken of binnen een straal van een aantal kilometers van zijn woonhuis. Heeft hij een aantal kilometers opgegeven, dan krijgt hij de tussenpersonen te zien die daar binnen vallen en wie dan voor hem de goedkoopste autoverzekering in huis heeft en bij welke verzekeraar dat is.”
Omgekeerd kan de tussenpersoon aangeven of hij als landelijk werkend te boek wil staan of dat hij alleen klanten wil die binnen een aantal kilometers van zijn kantoor wonen.
De Voogd is in gesprek met direct writers om ook die toe te voegen aan het palet van verzekeraars. Te zijner tijd kunnen ook andere tussenpersonen die niet zijn aangesloten bij Voogd & Voogd zich aansluiten bij Premie.nl. “Voorwaarde is wel dat online sluiten via de website van de tussenpersoon mogelijk is.”
Kieskeurig
De Voogd ziet een parallel met productvergelijkingssites als Kelkoo en Kieskeurig. “De consument kan zien bij welke dealer hij het product voor de laagste prijs kan aanschaffen.”
De Voogd introduceert Premie.nl tijdens de AutoRAI die op 29 maart start. “Ik sta daar met zes computers en een mooie Porsche van Michael Bleekemolen om de consument wegwijs te maken op deze nieuwe marktplaats.”
Tussenpersonen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de website http://partner.premie.nl. “De eerste honderd tussenpersonen die deelnemen, hoeven in maart en april niet voor gesloten polissen te betalen.”
een assurantiekantoor in de buurt.”

Reageer op dit artikel