nieuws

Premie-inkomen Falcon stijgt met 46 procent

Archief

Falcon (Fortis Amev) heeft het premie-inkomen in 1994 met 46% zien stijgen tot f 83,1 (56,9) mln, meldt de maatschappij.

De periodieke premies hierin beliepen f 67,6 (49,3) mln en de koopsommen f 15,5 (7,6) mln.
De nieuwe produktie (jaarpremies en koopsommen) was goed voor een premie-inkomen van f 50,1 (22,9) mln waarvan de periodieke premies beliepen: f 34,5 (15,2) mln. Van de nieuwe produktie ad f 50,1 mln is volgens een woordvoerder bijna f 9 mln geleverd door het intermediairnetwerk Wirth & Partners.
Het resultaat is volgens algemeen directeur B. Temkin beter dan dat over 1993. Toen was er een tekort van f 3 mln.
Tussenpersonen
Falcon heeft de samenwerking met Wirth begin 1995 beëindigd. Het aantal andere tussenpersonen is volgens Temkin de laatste tijd in die mate gestegen (“alleen al in de laatste maanden openden we 260 nieuwe agentschappen”) dat de opzegging van de overeenkomst met Wirth geen grote terugval in de produktie zal veroorzaken. Falcon werkt nu met circa 1600 tussenpersonen.
De buitendienst van Falcon is begin 1995 gereorganiseerd. Vóór die tijd opereerden onder het hoofd buitendienst twee regiomanagers (Nederland-Noord en Nederland-Zuid) die hoofdinspecteurs, inspecteurs en adjunct-inspecteurs onder zich hadden. Nu is, onder een adjunct-directeur (F. Rijnaard) en een hoofdinspecteur, Nederland verdeeld over 5 districtsinspecteurs die elk 5 inspecteurs onder zich hebben. De buitendienstorganisatie is ‘platter’ geworden.

Reageer op dit artikel