nieuws

Praasterink treedt terug, Groot nieuwe directeur

Archief

Assurantiebedrijf G.B. Praasterink in Helmond krijgt een nieuwe directeur. Directeur/eigenaar drs. Gerrit Praasterink (64) treedt op 30 juni terug, maar blijft als adviseur verbonden aan de onderneming. Zijn opvolger is Gerard Groot (35).

Als directeur heeft Groot per 1 juli de leiding over het assurantiebedrijf. Hij wordt geassisteerd door adjunct-directeur Gertjan Aarts, die begin dit jaar in dienst is gekomen. Zelf is Groot in 1990 bij Praasterink aangetreden. Hij was van 1982 tot 1987 werkzaam bij Spier Consultancy in Amsterdam en daarna ruim twee jaar bij Beijer Adviesgroep in Haarlem.
Groot zegt desgevraagd dat de eigendomsverhoudingen ongewijzigd blijven. Dat betekent dat de uittredende Gerrit Praasterink enig aandeelhouder blijft. Zelf zegt Groot geen belang in het bedrijf te hebben.
De bedrijfstak neemt op vrijdag 26 juni (17.00-19.00 uur) in het Kasteel-Raadhuis van Helmond afscheid van Gerrit Praasterink.
Samenwerking
Het assurantiebedrijf G.B. Praasterink heeft een bijkantoor in Venray, waarin ook een filiaal van de VSB Bank is gevestigd. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Geldrop, Heeze, Helmond en Someren, die onder de naam Peelland Beheer werkzaam zijn.
De gebundelde organisatie telt volgens Groot 75 medewerkers en heeft een premie-omzet van f 70 mln per jaar, hoofdzakelijk uit volmachten. De auto- en overige schadeverzekeringen worden in twee pools ondergebracht, samengesteld uit volmachten van Aegon, Alpina, Amev Interlloyd, Arag, Elvia, Europeesche, Guardian, LAR Rechtsbijstand, NN, Nuts Ziektekosten, en UAP-NieuwRotterdam. De levenproductie wordt in volmacht gesloten bij Aegon, NN, en Zwitserleven.

Reageer op dit artikel