nieuws

PQ Finance: klant onderschat soms eigen kredietwaardigheid

Archief

Intermediairbedrijf PQ Finance heeft de site www.bkrhypotheek.nl geopend, speciaal gericht op mensen met een BKR-registratie. Volgens PQ denken klanten vaak ten onrechte dat zij geen kans maken op een ‘normale’ hypotheek.

PQ Finance is nu ruim drie jaar actief vanuit Zutphen en telt vijftien medewerkers. Het bedrijf staat onder leiding van Arthur Janssen, mede-oprichter van het in 2004 failliet verklaarde Axium. Bij PQ Finance is ook Paul van Disseldorp betrokken, voormalig medeaandeelhouder bij Axium.
“Wij signaleerden een dringende behoefte aan een financiële dienst of hypotheekproduct bij mensen met een onbedoelde en vaak bij hen onbekende BKR-notering”, laat het bedrijf in een persbericht weten. “Door de lage rentetarieven is het nu voor veel mensen aantrekkelijk een huis te kopen. Men gaat op zoek naar een passende hypotheek, maar daar gaat het fout. Bij het aanvragen van de offerte krijgt men tot verbazing een afwijzing vanwege een BKR-notering. Meestal heeft men geen idee wat deze notering betekent of waar deze door veroorzaakt wordt.”
Volgens PQ gaat het in veel gevallen om een vergeten rekening voor de mobiele telefoon, een echtscheiding, een tijdelijke WW of een onverwacht hoge uitgave. “Vaak is het probleem juist minder groot dan het lijkt”, licht Janssen toe. “Mensen denken dan dat ze afgewezen zullen worden, terwijl dat helemaal niet zo is. Die kunnen dan dus ook gewoon bij andere geldverstrekkers terecht dan alleen bij ELQ, geldgever voor bijzondere risico’s.”

Reageer op dit artikel