nieuws

Postorderpotheek op Internet geeft klant korting

Archief

Apotheker Marten Rijkeboer in Hoogezand heeft een postorderapotheek op Internet. Zijn kortingen komen niet de verzekeraar, maar de klant ten goede.

Een paar weken geleden startte Rijkeboer met www.medicijnenperpost.nl, een postorderapotheek op Internet. Rijkeboer denkt hierbij onder meer aan mensen die ‘buiten’ wonen zonder apotheekhoudende huisarts in de buurt, en aan mensen die liever niet naar een apotheek gaan, bijvoorbeeld ouderen of mensen die zich schamen voor hun ziekte.
Rijkeboer die ooit fulltime in de medicijnimport werkte, kent de problemen waarop zo’n zes jaar geleden de initiatieven van Zilveren Kruis en Geové voor een postorderapotheek stukliepen. “De importeurs wilden toen niet meer leveren. Mij kan dat niet overkomen, want ik importeer zelf.”
Verzekeraars
Kort na de start zei Rijkeboer tegen AM dat hij zorgverzekeraars warm maakte voor deelname in zijn postorderapotheek. Hij is daar van teruggekomen. De verzekeraars reageren hem te traag. Rijkeboer wil nu zijn klanten laten deelnemen. De klant krijgt bij elk driemaandelijks herhalingsrecept gratis een aandeel en wie een klant aanbrengt krijgt er twee. Een beursnotering moet nog worden aangevraagd.
Omdat niet elke klant gecharmeerd is van aandelen, heeft Rijkeboer sinds vorige week een nieuw lokkertje. Hij geeft op de medicijnen een korting van 5% tot 20% die wordt verstrekt in de vorm van cadeaubonnen. Volgens Rijkeboer is er geen bepaling die verhindert dat een zorgverzekeraar het volle pond betaalt, terwijl de klant korting krijgt.

Reageer op dit artikel