nieuws

Postkantoor levert adviseur op afstand

Archief

Ruim 75 postkantoren in ons land bieden sinds kort een Tele-adviseur. Via een beeldtelefoon kan de klant contact leggen met een hypotheekadviseur in Hoofddorp.

Postkantoren BV, een joint-venture van Postbank en PTT Post, startte drie jaar geleden een proef met de beeldtelefoon. De grootschalige introductie die nu plaatsvindt, is volgens Tom van Son, de eerste commerciële toepassing van de beeldtelefoon in ons land. “Europees gezien is het zelfs het grootste commerciële netwerk.”
De kracht van de nieuwe distributievorm is volgens Postkantoren dat een gesprek op afstand mogelijk is. Via een ISDN-lijn wordt contact gelegd met een hypotheekadviseur in Hoofddorp. Door nieuwe multimedia-technieken is het mogelijk dat klant en adviseur elkaar horen en zien. “Het grote voordeel voor de klant is dat hij direct advies kan krijgen over hypotheken. Zonder dat hij daarvoor eerst een afspraak moet maken”, aldus Van Son.
Andere producten
De beeldtelefoon is in eerste instantie bedoeld voor hypotheken van de Postbank. In de toekomst kunnen ook andere diensten en producten op deze manier worden aangeboden, ook door andere partijen. Van Son: “De Tele-adviseur is vooral aantrekkelijk voor business-partners met ingewikkelde diensten, een beperkte spreiding en een hoge drempel. Voor de advisering hebben ze hoog opgeleid en dus kostbaar personeel nodig. Via Tele-advies kunnen zij hun diensten en producten tegen betrekkelijk lage kosten, fijnmazig en op een laagdrempelige locatie aanbieden.” In Capelle aan den IJssel loopt momenteel een proef met de Belastingdienst.
Een adviesgesprek op afstand via de beeldtelefoon.

Reageer op dit artikel