nieuws

Postema opnieuw bij bank actief in de assurantietak

Archief

Bertil Postema (36), die begin deze maand bij Friesland Bank Assurantiën is begonnen als directeur Particulieren, is van oorsprong politieman

Opgegroeid in Groningen trad hij na zijn middelbare school als aspirant-agent in dienst bij de politie in Den Haag. Postema, die zichzelf als “een gedreven mannetje” omschrijft, hield het daar na bijna zes jaar voor gezien. “Na mijn benoeming tot hoofdagent werd de volgende promotie, tot brigadier, ergens in 2017 voorzien.” Tien jaar geleden trad hij in dienst bij de Amro Bank in Groningen, waar Postema zijn bestemming vond op de assurantie-afdeling. Het verzekeringsvak boeide hem zozeer, dat hij niet alleen diverse cursussen ging volgen, maar ook als docent actief werd en nadien (en nog steeds) als corrector van officiële assurantie-examens. Postema, inmiddels beëdigd tot makelaar in assurantiën, stapte ruim vijf jaar geleden over naar Rollins Hudig Hall (nu Aon). Medio 1995 was hij daar nauw betrokken bij de start van het ‘gemeenten-team’, een afdeling die zich richt op lagere overheden. Vervolgens was hij twee jaar hoofd Accountmanagement bij Aon in Groningen en in zijn laatste jaar bij dat concern betrokken bij de afdeling ‘Mergers & Acquisitions’ in Rotterdam. Mede uit persoonlijke motieven wilde Postema weer terug naar het noorden van het land, waar hij bij Friesland Bank Assurantiën de opvolger is van Ronald Planting (nu directeur van Univé Westerkwartier in Leek). “Het stroomlijnen van de combinatie van bank- en verzekeringsproducten trekt mij enorm”, aldus Postema.

Reageer op dit artikel