nieuws

Postbank verbetert Woonlasten Beschermer

Archief

De Postbank heeft de Woonlasten Beschermer verbeterd. De premie is gelijk gebleven. De Woonlasten Beschermer is een lasten-aov die kan worden gesloten met een eigen risico van 365 dagen of geen eigen risico en met of zonder WW-dekking. Er wordt uitgekeerd vanaf een arbeidsongeschiktheidspercentage van 45%. Een belangrijke wijziging is, dat na 1 jaar arbeidsongeschiktheid wordt uitgekeerd (was – in lijn met de verlengde ziektewet – 2 jaar). 

Nieuw is ook, dat de (koopsom)looptijd niet meer is gemaximeerd (was 10 jaar): na 10 jaar wordt de polis voortgezet tegen maandpremie. Minimaal moet nu € 225 worden verzekerd (voorheen geen minimum). Voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering moet de verzekerde minimaal 16 uur per week werken (voorheen geen uren-eis), hetgeen ook geldt voor de WW-dekking (voorheen 18 uur). Geschrapt zijn de dekkingen voor zwangerschap, terrorisme, kwaadaardige besmetting en de gevolgen van cosmetische ingrepen.

Reageer op dit artikel