nieuws

Postbank steekt miljoenen in regeling MeerWaarde Hypotheek

Archief

Postbank heeft tientallen miljoenen gereserveerd voor een garantieregeling voor klanten die een MeerWaarde Hypotheek hebben gesloten. De regeling werd dit voorjaar aangeboden nadat zo’n 250 klachten waren binnengekomen.

Door de regeling kunnen de klanten zich indekken tegen het risico dat zij in de toekomst hun hypotheeklasten niet meer kunnen opbrengen. Veel klanten voelen zich onjuist voorgelicht over de risico’s van de hypotheek, waarbij de overwaarde in het Postbank Obligatiefonds werd gestort om een deel van de maandlasten te betalen. Dat fonds is de laatste jaren echter fors in waarde gedaald, onder meer door de daling van de dollarkoers.
Postbank bood klanten met een MeerWaardeHypotheek naar aanleiding van de klachten een garantie op de maandelijkse inkomensaanvulling. De regeling geldt voor de 7.000 klanten die voor 23 juni 2003 een MeerWaardeHypotheek hebben gesloten. Vanaf die datum wordt de hypotheek aangeboden in combinatie met het Euro Obligatiefonds, dat niet gevoelig is voor schommelingen in de valutakoersen.
Voor de garantieregeling heeft Postbank e 48 mln opzij gezet. “Wij stellen de zorgplicht centraal en hebben dat bedrag geïnvesteerd om de zorgen van de klanten weg te nemen”, zegt directeur Hans Hagenaars. Zo’n 90% van de klanten heeft uiteindelijk voor de garantieregeling gekozen.

Reageer op dit artikel