nieuws

Postbank op twee bij geldverstrekkers

Archief

Postbank is in de maanden september en oktober de tweede geldverstrekker van ons land geworden, na Rabobank. Het marktaandeel van Postbank was respectievelijk 8,2% en 9,1%, tegen nog ruim 20% voor Rabobank, waarvandaan Postbank het meeste marktaandeel afsnoept. Voor heel 2004 stevent Postbank af op een marktaandeel van 8%, een verdubbeling ten opzichte van 2001. “We zijn in hypotheken hard gegroeid en hebben de ambitie nog verder te groeien”, aldus directielid Hans Hagenaars, die mikt op minstens 12%.

“Zonder het intermediair was het nooit gelukt”, benadrukt hij. Het intermediaire aandeel in de productie van Postbank – afkomstig van 2.300 tussenpersonen – is bijna 70%. “Voor de hypotheekketens zijn wij een heel voorname partij en de inkoopcombinaties vormen een groeimarkt voor ons.” Internet draagt nauwelijks iets bij aan de afzet van hypotheken. “Bij duizend posten houdt het echt op.”

Reageer op dit artikel