nieuws

Postbank komt met MeerWaardeHypotheek

Archief

De Postbank heeft de MeerWaardeHypotheek geïntroduceerd; een beleggingshypotheek waarbij de hoofdsom bepaald wordt door het inkomen én het ingebrachte vermogen.

‘Groter wonen, zonder hoger maandlasten’ onder dit motto presenteert de Postbank het nieuwe product dat “met name bedoeld is voor mensen die groter willen wonen en hiervoor overwaarde van de huidige woning of eigen vermogen willen gebruiken”. Het gevolg is dat de maximale hoofdsom van het MeerWaardeHypotheek aanzienlijk groter is dan bij andere hypotheken. De Postbank zegt een hypotheek te verstrekken op basis van de normale inkomenscriteria plus (maximaal) anderhalf keer het ingebrachte vermogen (overwaarde of creditgeld).
Dit eigen vermogen wordt gesplitst in twee delen: een Aanvullingsdeel en een Kapitaalopbouwdeel. Uit het eerste deel, dat belegd wordt in het Postbank Obligatiefonds (“een fonds met een laag risicoprofiel”), vindt steeds maandelijks een uitkering plaats om de maandlasten te verlagen. Het geld in het Kapitaalopbouwdeel kan belegd worden in twintig beleggingsfondsen van de Postbank. Met dit deel wordt vermogen opgebouwd voor de uiteindelijke aflossing van de hypotheek.
“Met deze combinatie kunnen huizenbezitters groter wonen zonder hogere maandlasten”, zo verklaart de Postbank die met het product de fiscale mogelijkheden van het nieuwe regime optimaal lijkt te benutten. “De constructie die ten grondslag ligt aan deze hypotheekvorm wordt door sommige private bankers al op kleine schaal gebruikt”, aldus de bank.

Reageer op dit artikel