nieuws

Postbank komt met Eigen Huis Groeiplan

Archief

Met het Eigen Huis Groeiplan heeft Postbank een nieuwe levensverzekering gelanceerd, die als voorloper dient voor een kapitaalverzekering eigen woning.

De kapitaalverzekering heeft als doel latere (hypothecaire) maandlasten te drukken. Bij aankoop van een huis kan het opgebouwde kapitaal namelijk worden gekoppeld aan de hypotheek. ING-zuster RVS heeft al langer een vergelijkbaar product (het SpaarKoopplan).
De Postbank-polis heeft in principe een looptijd van tien jaar, maar kan zelfstandig – los van een hypothecaire lening – worden voortgezet. Over de poliswaarde moet dan wel jaarlijks in box 3 belasting worden betaald. De maandpremies voor het Eigen Huis Groeiplan worden belegd in fondsen van Postbank Verzekeringen.

Reageer op dit artikel