nieuws

Postbank en Obvion grootste geldgevers bij intermediair

Archief

Postbank en Obvion zijn samen goed voor meer dan 10% van de intermediaire hypotheekdistributie, blijkt uit de meest recente productiecijfers.

Postbank meldt op basis van Kadaster-cijfers de grootste hypotheekverstrekker te zijn in het intermediaire kanaal. “Tot en met november had ons bedrijfsonderdeel Intermediaire Zaken gemiddeld een marktaandeel van 5,35%”, zegt de ING-dochter. Obvion is tweede met 5,1% en daarna volgen Argenta (4,3%) en Bouwfonds (4,0%).
Obvion meldt zelf afgelopen jaar de hypotheekproductie met 33% te hebben vergroot tot _ 6 mld. Dat is naar eigen zeggen goed voor een marktaandeel van 5,2% en de koppositie bij het intermediair. “We zijn de zesde geldverstrekker en de grootste in het intermediaire kanaal”, claimt het bedrijf, dat voor 70% eigendom is van Rabobank.
Over het eerste halfjaar van 2006 was Postbank, die ongeveer 60% van de omzet via het intermediair binnenhaalt, met ruim 5,5% marktaandeel de grootste geldgever in het tussenpersonenkanaal. De nettowinst van Obvion bedraagt _ 26,9 mln. Van de dit voorjaar geïntroduceerde Basis Hypotheek zijn er inmiddels ruim twintigduizend verkocht.

Reageer op dit artikel