nieuws

Postbank boekt f 326 mln aan levenpremies in 1995

Archief

Postbank Verzekeringen, de huisverzekeraar van de Postbank (ING Groep) sloot vorig jaar voor f 326 mln premie uit levensverzekeringen, laat ING Groep weten.

De premie-inkomsten uit schadeverzekeringen namen eveneens toe. De nieuwe doorlopende reisverzekering, Blue Travel Polis is een succes, aldus de bank. Er zouden eind 1995 meer dan 100.000 polishouders zijn.
Het spaarobligo van de Postbank nam toe tot f 34,3 (32,2) mld. De hypotheekportefeuille steeg naar f 22 (20,5) mld. Het uitstaande bedrag aan consumptief krediet beliep f 2,8 mld, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder.
Het aantal particuliere girorekeningen steeg met 157.000 tot 6,1 miljoen.
Assurantiebedrijf ING
Het assurantiebedrijf van ING Bank Nederland heeft een groei in provisie-inkomsten gerealiseerd, onder meer dankzij versterking van de verkooporganisatie en decentralisering van de commerciële activiteiten naar de lokale kantoren.
Het assurantiebedrijf incasseerde f 67,0 (52,2) mln aan provisie-inkomsten. Daarvan was f 37,8 (32,3) mln afkomstig uit de bemiddeling in schadeverzekeringen, en f 29,2 (19,9) mln uit de advisering van levensverzekeringen.
RVS
Het bruto premie-inkomen van de loondienstorganisatie RVS steeg vorig jaar tot boven de f 1 mld, een toename van 6%.
RVS heeft haar verkoopformule verder aangescherpt. De maatschappij presenteert zich als gezinsverzekeraar. De 1.100 adviseurs werden uitgerust met een draagbare pc, die het volledige produktassortiment bevat en tevens informatie voor het geven van adviezen.

Reageer op dit artikel