nieuws

Positief resultaat Zorg en Zekerheid

Archief

De Zorg en Zekerheid Groep heeft vorig jaar een positief resultaat behaald van _ 20,2 miljoen. De Leidse zorgverzekeraar ziet zijn meerwaarde vooral in zijn regionale aanpak en wil met name zijn aandeel in de collectieve markt vergroten.

Het premie-inkomen van de groep – bestaande uit OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en OWM Zorg en Zekerheid Verzekeringen – is vorig jaar gestegen naar _ 241 (228) mln. De verzekeraar zag het technisch resultaat dalen van _ 31 mln naar _ 11 mln. Het eigen vermogen bedroeg _ 94 (74) mln.
Zorg en Zekerheid had vorig jaar gemiddeld 396.407 ziekenfondsverzekerden, een daling van 1% ten opzichte van 2004. Het gemiddelde aantal particulier verzekerden daalde met 2% naar 36.997. In totaal had 96,8% een aanvullende verzekering.
Regionaal
Voor Zorg en Zekerheid staat “buiten kijf” dat zijn meerwaarde in de regionale aanpak ligt. “Onze klant profiteert als geen ander van de effecten van de regionale zorginkoop, dankzij een uitstekende samenwerking met de zorgaanbieders.” Zo heeft de Leidse verzekeraar exclusieve afspraken gemaakt met het Diaconessenhuis over het sneller behandelen van verzekerden.
Zorg en Zekerheid ziet verder volop kansen in het collectieve segment. “Zorg en Zekerheid is actief in een regio waar relatief veel bedrijven aanwezig zijn en die een populatie van veel tweeverdieners kent”, aldus de verzekeraar. In deze markt wil Zorg en Zekerheid zijn aandeel vergroten. Op 1 mei van dit jaar had Zorg en Zekerheid 375.000 verzekerden in de boeken staan. Daarvan is nu 38% collectief verzekerd. Volgens de verzekeraar heeft driekwart van alle in- en uitgeschreven verzekerden (in: 30.000 / uit: 85.000) aangegeven dat de overgang naar een collectiviteit de hoofdreden van de overstap is.

Reageer op dit artikel