nieuws

Positief advies over banksparen voor pensioen

Archief

De Raad van State heeft een positief advies uitgebracht over de initiatiefwet die fiscaal ondersteund pensioensparen bij banken mogelijk moet maken.

Een voorstel daartoe werd begin dit jaar ingediend door de Kamerleden Staf Depla (PvdA) en Bibi de Vries (VVD). Het duo wil af van de situatie dat individueel sparen voor de oudedag alleen kan bij verzekeraars. Die gedwongen winkelnering zou leiden tot “hoge en ondoorzichtige uitvoerings- en provisiekosten”. Via een geblokkeerde spaar- of beleggingsrekening kan meer kapitaal worden opgebouwd dan via de meeste lijfrentepolissen bij verzekeraars, aldus de Kamerleden.
Behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer staat vooralsnog gepland in het komende najaar.

Reageer op dit artikel