nieuws

Portefeuille zware brandrisico’s telt zeshonderd posten

Archief

Door de opheffing van de Pool Zware Brandrisico’s Provinciale Maatschappijen (ZRP) per 1 maart volgend jaar, zullen ongeveer vijfhonderd tot zeshonderd bedrijfsmatige posten moeten worden overgesloten naar de eigen risicodrager van de zeven pooldeelnemers dan wel naar gespecialiseerd verzekeraar OOM. Dit zegt Hans van Dijl, directeur van poolbeheerder Vereenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN).

Met de overgang van de portefeuille naar vooral de pooldeelnemers Aegon, Axa, Delta Lloyd, De Goudse, Fortis ASR, Nationale-Nederlanden en Reaal,  is een brutopremie-inkomen van bijna € 1 mln gemoeid, zegt Van Dijl. Bij de start van de pool participeerden nog ruim twintig provinciale maatschappijen in de pool, maar dit aantal is in de jaren daarna door fusies en overnames sterk geslonken, aldus directeur Hans van Dijl.
De pool voor zware brandrisico’s, waaronder disco- en videotheken, garagebedrijven en seksshops, wordt na 36 jaar opgeheven. Een afnemende noodzaak voor de zeven resterende deelnemers om brandrisico’s bij de pool onder te brengen, is daarvan de oorzaak. Productie en portefuilleomvang zijn de laatste tijd sterk teruggelopen.

Reageer op dit artikel