nieuws

Portefeuille Joosten naar H. Jansen Groep

Archief

De assurantieportefeuille van Joosten Assurantiën in Zevenaar wordt per 1 januari volgend jaar overgenomen door de H. Jansen Groep in Winterswijk.

Het vier medewerkers tellende Joosten Assurantiën blijft onder de huidige naam en op hetzelfde adres functioneren en zal worden aangevuld met enkele buitendienstmedewerkers uit de Jansen Groep. De portefeuille wordt ondergebracht in het volmachtbedrijf van Jansen Assuradeuren.
De overname is niet alleen puur zakelijk, laat directeur-eigenaar Hans Jansen weten op de vraag naar premie- en omzetgegevens van de Joosten-portefeuille. “Er zit ook een emotioneel aspect aan. Zo’n veertig jaar geleden ben ik in dit vak gestapt bij de oom van Joosten. Toen heette het nog Saturnus.” Jansen vertelt desgevraagd wel dat – na de overname – de premieomzet van de Jansen Groep, met 35 fte’s en vijf werkmaatschappijen, ongeveer e 20 mln bedraagt.
“Voor de nieuwe buitendienstmedewerkers in Zevenaar hebben we een vacature geplaatst in de regionale pers. Als de samenwerking straks goed bevalt, dan kan die medewerker aandelen in deze werkmaatschappij krijgen. Joosten wordt dan een partnerkantoor”, licht Jansen toe. De backoffice-actviteiten van de werkmaatschappijen van de Jansen Groep zijn gecentraliseerd in Winterswijk.

Reageer op dit artikel