nieuws

Pool voor zware brandrisico’s opgeheven

Archief

Na 36 jaar wordt de Pool Zware Brandrisico’s Provinciale Maatschappijen (ZRP) opgeheven. Als reden voor de opheffing wordt genoemd de afnemende nieuwe productie en het slinkende portefeuillevolume.

De pool wordt beheerd door de Vereenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) in Amsterdam in opdracht van zeven verzekeraars. Deze (provinciaal werkende) maatschappijen hebben de laatste jaren meer acceptatiemogelijkheden gecreëerd, zodat de inbreng van nieuwe posten sterk is afgenomen. Door de steeds teruglopende omzet kwam ook de kritische drempel voor de kosten in zicht, benadrukt poolmanager VAN. “De pool is dus niet langer levensvatbaar.”
De afbouw van de portefeuille begint per 1 maart volgend jaar; een jaar later moeten alle posten zijn overgesloten naar een andere risicodrager.

Reageer op dit artikel