nieuws

Pookslot goedgekeurd door verzekeraars

Archief

Verzekeraars hebben het mechanische ‘pookslot’ voor personen- en bestelauto’s en vrachtwagens van de Israëlische fabrikant Mul-T-Lock goedgekeurd.

Het mechanisch antidiefstalslot voor personen- en bestelauto’s heeft van de Stichting Certificering Motorrijtuigenbeveiliging (SCM) de laagste classificatie (1) ontvangen. De sabotagevrije versie voor vrachtwagens heeft van SCM/TNO de goedkeuring BV-0 gekregen.
Het ‘pookslot’ is door zijn handmatige vergrendeling niet storingsgevoelig in tegenstelling tot vele elektronische diefstalapparatuur, aldus importeur Voertuigbeveiliging in Etten-Leur. De verkoopprijs bedraagt f 470, exclusief btw.
Garantieverzekering
Het antidiefstal-apparaat is bij verzekeraars en expertisebureaus geïntroduceerd door Philipse Assuranties in Den Haag die in samenwerking met de importeur een garantieverzekering heeft verzorgd.
Volgens directeur Adrie LeNoble wordt het risico in volmacht ondergebracht bij twee verzekeraars, Elvia en Woudsend. “De vaste premie voor de garantiepolis bedraagt f 40. Tot dusver is voor circa f 10.000 aan premie gesloten”, aldus LeNoble. Bij diefstal van de auto wordt de dagwaarde vergoed tot een maximum van f 10.000. De uitkering vindt plaats via de importeur.
In de eerste week van mei wordt een themamiddag gehouden over (mechanische) voertuigbeveiliging in Hotel Van der Valk in Haarlem. De organisatie is in handen van Stichting Autocriminaliteit.
Het correspondentie-adres van Voertuigbeveiliging luidt: postbus 150, 4873 VG Etten-Leur, tel. 076-508.35.67, fax: 076-508.35.01.

Reageer op dit artikel