nieuws

‘Politiek moet LSA tot orde roepen’

Archief

Het Verbond van Verzekeraars is ontdaan over de stap van de advocatenorganisatie LSA om uit het overleg over een Gedragscode Letselschade te stappen. “De stap van de advocaten is volstrekt onbegrijpelijk en ook uitermate slecht”, schrijft directeur Leo de Boer in het Verbondsblad ‘Verzekerd!’.

De Boers onbegrip heeft vooral te maken met de motivering van de LSA: vrijheidsbeperking voor hun cliënten. “Hoe komt het dan dat Slachtofferhulp Nederland (de cliënten zelf dus) onmiddellijk na het LSA-bericht met een keiharde afwijzing komt en zelfregulering juist ‘voordelig’ voor het slachtoffer noemt?” Het Verbond wil ondanks het afhaken van de LSA hard verder werken aan de totstandkoming van de gedragscode. “De overheid en de politiek moeten de LSA ondertussen maar tot de orde roepen”, besluit De Boer.  

Reageer op dit artikel