nieuws

Politie leert medewerkers verzekeraars rechercheren

Archief

Om de opsporing van fraude met verzekeringen te verbeteren, organiseren Interpolis en Aegon sinds kort samen met de politie trainingen voor fraude-onderzoekers van verzekeraars.

Het is voor het eerst dat verzekeringsmaatschappijen en politie op opleidingsgebied samenwerken. Bestaande recherchetechnieken van de politie zijn voor deze cursussen vertaald in een praktisch trainingsprogramma. Deelnemers wordt onder meer geleerd hoe ze fraudeurs kunnen strikken door hun interviewtechniek te verfijnen.
Interpolis en Aegon hebben de training opgezet in samenwerking met het Landelijk Selectie- en Opleidinginstituut Politie (LSOP). Niet alleen onderzoekers van de twee initiatiefnemers kunnen deelnemen aan de cursus, ook collega’s van andere verzekeraars zijn welkom.
De eerste geslaagden (fraude-onderzoekers van Interpolis, Aegon, Reaal, FBTO, Centraal Beheer en Tiel Utrecht) ontvingen afgelopen week een certificaat uit handen van afgevaardigden van het Landelijk Selectie- en Opleidingsinstituut Politie. De volgende training vindt dit najaar plaats, maar is nu al zwaar overtekend. Geïnteresseerden zullen moeten wachten tot volgend jaar.

Reageer op dit artikel