nieuws

Polisvoorwaarden Menzis simpeler

Archief

Zorgverzekeraar Menzis vereenvoudigt de polisvoorwaarden met ingang van komend jaar. Aanleiding is het tumult eerder dit jaar over de onduidelijkheid in de polisvoorwaarden van de tandartsverzekering, waardoor Menzis zich genoodzaakt zag 12.000 verzekerden te compenseren.

“De leesbaarheid is vergroot door de voorwaarden te ontdoen van allerlei juridische terminologie. Klanten kunnen nu nog eenvoudiger lezen op welke vergoedingen ze recht hebben”, aldus Menzis.
De verzekeraar heeft de verwijzingen tussen de verschillende artikelen geschrapt, alle juridische termen zijn vertaald in gewoon Nederlands. De onderwerpen zijn zo gerangschikt dat zoeken op trefwoord kinderspel is”, prijst bestuursvoorzitter Roger van Boxtel de nieuwe voorwaarden aan.
De nieuwe voorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF), die dan ook enthousiast is.

Reageer op dit artikel