nieuws

Polishouders Aegon te kijk op Internet

Archief

Aegon heeft via haar Internet-site in feite al haar polishouders ‘op straat gezet’. Wie wil weten of bewoners van een bepaald huisadres Aegon-polissen bezitten, kan dat simpel vaststellen en krijgt tevens te zien via welk(e) intermediair(s) die polissen zijn gesloten.

Aegon Particulieren heeft op haar site, die twee weken geleden geopend is, een pagina onder het motto ‘Adviseur bij u in de buurt’. Je behoeft slechts de postcode en het huisnummer in te tikken om dit aan de weet te komen.
Wie mocht denken een overzicht te krijgen van de dichtstbijzijnde tussenpersonen die met Aegon samenwerken, komt bedrogen uit. Als er op het betrokken adres geen Aegon-polis tussen de verzekeringspaperassen zit, verschijnt de mededeling ‘Er zijn geen adviseurs geregistreerd op uw adres’.
Hebben de bewoners wél een of meer Aegon-polissen, dan verschijnt op het beeldscherm de naam of namen van assurantiekantoren die de op het betrokken adres lopende polis(sen) in portefeuille hebben. Een aanbieder van verzekeringen kan zo op relatief snelle wijze van een hele straat te weten komen of daar Aegon-verzekerden wonen, en zo ja, welk(e) intermediair(s) daarbij betrokken is/zijn.
Zo kan heel gemakkelijk worden achterhaald dat NVA-voorzitter Paula Swenker klant bij Aegon is, en wel via Assurantiekantoor K. Versloot in Culemborg. Leuk detail: Versloot is ongeorganiseerd.
Bij de NBVA zijn zowel voorzitter Alexander van Voorst Vader als secretaris Boudewijn van Uden klant van Aegon. Hun verzekeringen lopen via Assurantiekantoor Evers in Vleuten (jawel: de voormalige NBVA-voorzitter). Voorzitter Theo Meijer van de parlementaire enquêtecommissie Bijlmerramp is in het bezit van Aegon-polissen via Peeters Assurantiën in Eindhoven en via Langezaal & Partners in Den Haag. GPV-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Gert Schutte bezit een of meer Aegon-polissen, die in portefeuille zitten bij Assurantiekantoor De Vries in Gouda. En bijvoorbeeld Felix Meurders, presentator van het tv-programma Kassa!, zou die ook bij Aegon een verzekering hebben? Inderdaad: via Assurantiekantoor Boer in Maastricht.
Erg onzorgvuldig
De Registratiekamer, die toeziet op de naleving van de privacy-wetgeving, is verbaasd over de mogelijkheden die de site van Aegon Particulieren biedt. “Wij vinden dit erg onzorgvuldig van Aegon en ernstig genoeg om bij hen een toelichting te vragen”, reageert woordvoerder Bart Crouwers.

Reageer op dit artikel