nieuws

Polisadvies.nl failliet

Archief

De huidige shake-out onder internetbedrijven heeft ook het virtuele assurantiekantoor www.polisadvies.nl getroffen. Oprichter Ton Wennekendonk heeft vorige week het faillissement aangevraagd. “Een geschil met de bouwer van de site en het verslechterde investeringsklimaat voor e-commerce zijn de oorzaken”, verklaart Wennekendonk.

Wennekendonk heeft nog geprobeerd het geschil met de bouwer op te lossen, maar dat is tot zijn teleurstelling niet gelukt. “De bouwer van de site, ik wil geen naam noemen, is duidelijk qua tijd en kosten boven de begroting uitgekomen. Zo’n f 200.000. Toen we een incassobureau op ons dak kregen, zijn we een procedure gestart. Als startend bedrijf heb je echter helaas niet de middelen om jaren te procederen en dat had de bouwer wel.”
Ook de omslag in het investeringsklimaat voor alles wat met internet te maken heeft, betekende voor Wennekendonk een tegenvaller. “Het geschil met de bouwer gevoegd bij het uitblijven van nieuwe geldschieters, liet ons geen andere keuze dan het aanvragen van het faillissement.”
Consumenten die via Polisadvies.nl een verzekering hebben gesloten hoeven zich geen zorgen te maken, benadrukt Wennekendonk. “Wij waren maar intermediair. De verzekeraar komt zijn verplichtingen na. We zijn nog aan het kijken of we de portefeuille overdoen aan een bevriende tussenpersoon of dat we de maatschappij een adviseur in de buurt van de klant laten toewijzen.”
Avontuur
Wennekendonk startte in september 1999 met het virtuele assurantiekantoor. In augustus vorig jaar ging de site www.polisadvies.nl de lucht in. Sinds de start van de site, waarbij Polisadvies bezoekers lokte met een gratis avp, hebben 1.000 bezoekers zich geregistreerd.
Wennekendonk: “Het liep redelijk naar verwachting. We hadden ook niet de illusie dat het vanaf dag één een doorslaand succes zou zijn. Maar op het moment dat het misgaat, is dat natuurlijk wel spijtig. Ik heb er zelf ook behoorlijk wat middelen ingestoken.”
De andere aandeelhouders in Polisadvies zijn Aad van der Pluijm en Rob Volkert. Wennekendonk kent ze van zijn tijd bij Cigna Insurance Compagny of Europe. “Rob is alleen geldschieter. Polisadvies.nl werd alleen door mij en Aad bemand.”
Wennekendonk kijkt op polisadvies terug als een avontuur. “Vanaf het begin was ik me overigens wel bewust van het zakelijke risico, maar ik had niet verwacht dat het sentiment zo snel zou omslaan. Ik heb zeker geen plannen voor een vergelijkbaar initiatief. Eigenlijk heb ik nog helemaal geen plannen. Ik denk dat ik wel weer ergens redelijk aan de slag kan.”
Directiemededeling
De site is nog niet uit de lucht gehaald. Sinds half januari staat er de volgende mededeling op het scherm: ‘Tot onze spijt moeten wij u mededelen, dat wij de financiering voor het voortzetten van het bedrijf niet hebben kunnen realiseren. In verband hiermede zijn wij genoodzaakt onze activiteiten als internetintermediair te staken en zullen wij het faillissement van Polisadvies B.V. aanvragen. Dit heeft geen gevolgen voor de geldigheid van de thans bij ons lopende verzekeringen. De dekking van deze verzekeringen wordt gegarandeerd door de verzekeraar welke de polis heeft afgegeven. Met betrekking tot de dienstverlening als intermediair hopen wij u snel een alternatief te kunnen bieden. U wordt hierover nog nader geïnformeerd. Polisadvies B.V.’

Reageer op dit artikel